Car audio

Accessoires en opties achteraf in je voertuig laten inbouwen. Dit is iets wat prima te doen is. Vooral als je een gebruikt voertuig koopt wil het weleens gebeuren dat je niet alle accessoires en opties terugvindt die je graag wilt hebben. Wij geven je graag een overzicht van enkele accessoires die achteraf zijn in te bouwen. 

Achteruitrijcamera

 

De achteruitrijcamera. Dit is een optie die je op moderne voertuigen steeds meer terugziet. Heb je een gebruikt voertuig gekocht van begin 2000? Dan is het niet zo gebruikelijk dat deze is uitgerust met een achteruitrijcamera. Met een achteruitrijcamera is het een stuk makkelijker om je voertuig achterwaarts in te parkeren en het geeft je een duidelijk overzicht van alles wat er achter het voertuig gebeurt. Met een kleine camera op de achterklep zie je op een scherm in het dashboard eenvoudig hoeveel ruimte er nog achter het voertuig is. 

 

   

Parkeersensoren

 

Net als de achteruitrijcamera zorgen parkeersensoren ervoor dat het achteruitrijden of inparkeren veiliger is dan ooit. De parkeersensoren detecteren alle obstakels of objecten die zich achter het voertuig bevinden. Het zorgt ervoor dat je tijdig stopt en je kunt met deze sensoren schade voorkomen.

Alarmsystemen

 

Je bent natuurlijk zuinig op je voertuig. Toch laat je hem op een parkeerplaats vaak onbeheerd achter. Met een alarmsysteem kunt u voor extra zekerheid zorgen. Bij sommige modellen kan een verzekeraar zelfs eisen dat je een alarmsysteem inbouwt. De klassen van alarmsystemen gaan van klasse 1 t/m klasse 5. We zullen kort toelichten wat de klassen precies inhouden.

Klasse 1: startonderbreker, een startblokkering met dubbele automatische inschakelende motoronderbreking.

Klasse 2: een complete alarminstallatie (diefstalbeveiliging met inbraakdetectie) dubbele startonderbreking, omtrekbeveiliging met schakeling op deuren, motor en kofferklep, alarm via sirene en knipperlichten, bediening via handzender.

Klasse 3: alle mogelijkheden zoals beschreven bij klasse 2, inclusief hellingshoekdetector tegen wegslepen, optakelen en diefstal van velgen. Nood stroomsirene, geeft een signaal zelfs als draden worden doorgeknipt.

Klasse 4: hier gaat het om een standalone volgsysteem met positiebepaling via gps en gsm. Voor een klasse 4 alarm dient minimaal een klasse 1 systeem aanwezig te zijn.

Klasse 5: bij deze klasse dient een klasse 3 systeem aanwezig te zijn. Het is een combinatie van de mogelijkheden van een klasse 3 en klasse 4 systeem. Wanneer het alarm afgaat wordt dit doorgegeven aan de meldkamer.

Cruise control

 

Een elektronische snelheidsregelaar, dat is wat cruise control is. De cruise control neemt de functie van het gaspedaal over. Je stelt een snelheid in en kunt dit met bediening op het stuurwiel of middels een derde pook achter het stuur aanpassen. De cruise control meet je huidige snelheid en past hierop het vermogen aan om de gewenste snelheid te bereiken. 

Trekhaak

 

Een optie waar wij vragen over krijgen is het achteraf monteren van een trekhaak. Deze optie staat tevens in de top 10 van accessoires die het meest achteraf inbouwen. Er zijn een aantal soorten trekhaken, de trekhaak met een vaste kogel is een van de meest voorkomende typen. Tegenwoordig zie je ook dat de afneembare trekhaak meer in opkomst is. Het is bij een voertuig zonder trekhaak zeker mogelijk om deze achteraf te monteren. 

 

 

Navigatiesysteem

 

Bij een navigatiesysteem zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een totaalpakket, hierbij kun je navigeren, Dvd’s afspelen, handsfree bellen, muziek afspelen en zelfs tv kijken. Met een inbouw navigatie toestel is er ontzettend veel mogelijk en het is bij sommige modellen mogelijk om functies van het voertuig ook mee te nemen in het systeem. Hierbij moet je denken aan airco bediening, de achteruitrijcamera en stuurwielbediening. Dit is wel sterk afhankelijk van het automerk en het type navigatiesysteem.

Gaat het je puur om het rijden met een navigatiesysteem, dan kun je kiezen voor een portable systeem zoals TomTom. Deze is makkelijk zelf te plaatsen in de auto met een houder op het dashboard waarbij de lader voor het systeem volledig wordt ingebouwd, op deze manier is het systeem altijd voorzien van stroom en heb je geen last van hinderlijke draden die over het dashboard lopen.

Ritregistratie

 

Deze optie zie je vooral terug wanneer het voertuig zakelijk wordt gebruikt. Met een ritregistratie systeem kun je zonder zorgen rondrijden. Het systeem registreert de kilometers, bezoektijden, locaties en routes. Hiervoor wordt een kastje in de auto ingebouwd die in contact staat met GPS en internet. Via de computer zijn alle rapportages op te vragen en kun je deze makkelijk gebruiken voor de administratie of belastingdienst.

Carkit

 

Wat betreft een carkit zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een eenvoudig systeem waarmee je alleen kunt bellen of een systeem met heel veel mogelijkheden zoals het streamen van muziek. Het is sinds 2002 verboden om te bellen zonder carkit dus het installeren van een carkit kan je op lange termijn zelfs geld besparen.

Er zijn verschillende merken die carkits aanbieden waaronder Parrot, Jabra en TomTom. Parrot is op het gebied van carkits marktleider en zeker expert. Ons advies zou zien om voor een Parrot systeem te kiezen.

Centrale deurvergrendeling

 

Centrale deurvergrendeling is bijna onmisbaar op ieder voertuig! Mocht het zo zijn dat het betreffende voertuig toch geen centrale deurvergrendeling heeft, dan is dit prima achteraf in te bouwen. Met de sleutel kun je makkelijk op afstand de deuren vergrendelen en zo weet je altijd zeker dat je voertuig goed afgesloten is.

Smartphone houder inclusief lader

 

Je smartphone gaat overal mee naartoe, ook neem je deze mee in het verkeer. Hoe handig is het dan om een geïntegreerde houder te hebben waarbij je het toestel direct kunt opladen. De snoeren zijn weggewerkt in het dashboard en het zorgt ervoor dat je smartphone op een veilige manier altijd binnen handbereik is.

 

 
 

Onze diensten

Car Cleaning
Car Cleaning

Bedrijfsbus.com is een professioneel autopoetsbedrijf voor de totale reconditionering van alle soorten en maten voertuigen. Lees meer

Bedrijfsbussen
Bedrijfsbussen

U bent op zoek naar een jong gebruikte of nieuwe bedrijfswagen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Lees meer

Onderhoud
Onderhoud

Een bijzondere specialiteit van Bedrijfsbus.com is het specifieke onderhoud voor bedrijfswagens en campers maar uiteraard zijn voor het onderhoud ook personenwagens welkom. Lees meer

Laadruimte betimmeringen
Laadruimte betimmeringen

Hieronder een aantal varianten laadruimte betimmering voor het compleet maken van de bedrijfswageninrichting. Deze vorm van bedrijfswagen betimmering is de basis van iedere bedrijfswageninrichting. Lees meer

Caraudio
Caraudio

Accessoires en opties achteraf in je voertuig laten inbouwen. Dit is iets wat prima te doen is. Vooral als je een gebruikt voertuig koopt wil het weleens gebeuren dat je niet alle accessoires en opties terugvindt die je graag wilt hebben Lees meer

Financiering
Financiering

Voortijdig boetevrij inlossen inclusief renterestitutie Uniek! Bij een normaal betaalverloop van de verlopen termijnen zullen bij vervroegde beƫindiging van het contract geen extra kosten in rekening worden gebracht. Lees meer

Bedrijfsbus
Bedrijfsbus

Bedrijfsgegevens

Gochsestraat 30
6851JE Huissen
026-3258005

info@bedrijfsbus.com

privacy policy

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag

08.30 - 17.30
08.30 - 17.30
08.30 - 17.30
08.30 - 17.30
08.30 - 17.30
09.00 - 12.15

Wij pauzeren van: 12.15 - 13.00

LET OP! Wegens wegwerkzaamheden in de Gochsestraat zijn wij momenteel het "beste" te bereiken via de Karstraat / Stadswal (Kruising bij de Valom).

Wij nemen graag contact met u op!

Stel hieronder uw vraag en wij nemen graag contact met u op. Wij mailen u vrijblijvend een antwoord op uw vraag.